top of page

Stemacteur worden

Heb jij een mooie stem en wil je deze gebruiken om films of radio commercials in te spreken? Wil jij stemacteur worden en jouw stem horen op radio, televisie, in de bioscoop of online?

 

Hoe leuk zou het zijn om met jouw stem geld te verdienen? Zet vandaag nog de volgende stap om meer uit jouw talent te halen!

Leer in de online stemacteur opleiding van de Voice-Over Coach welke stappen jij moet zetten om je eerste klanten binnen te halen en hoe jij goed voorbereid bij een stemacteur auditie of opdracht achter de microfoon plaatsneemt.

 

Radio DJ en professioneel stemactrice Toos Smet traint je de basis van het stemacteren en vertelt je alles wat jij moet weten om een professionele stemacteur te worden.

Dankzij het ontwikkelende medialandschap zijn er voor stemacteurs nieuwe mogelijkheden ontstaan om je geluid te verkopen. Niet alleen films, tv-programma’s en radiocommercials hebben voice-overs nodig.

De ontwikkelingen van de laatste jaren hebben gezorgd voor een groeiende online markt, waardoor de vraag naar goede voice-overs voor bedrijfsfilms, vlogs, luisterboeken en e-learnings is gestegen.

Recording Studio Mic
Opnamestudio

Wie kan er stemacteur worden?

Met een goede, karakteristieke stem kun je een hoop bedrijven blij maken, maar voor wie is dit vak nu echt weggelegd? Twijfel jij of je stem wel mooi genoeg is? Niet doen!

 

Om maar meteen een vooroordeel te ontkrachten: in de voice-over wereld is ruimte voor allerlei soorten stemmen. Lage stemmen, hoge stemmen, zeurderige stemmen, sombere stemmen, vlakke stemmen of gemiddelde stemmen..

 

Elk bedrijf is naar iets anders op zoek, waardoor stemacteur worden voor heel veel soorten stemmen is weggelegd. Je hoeft geen klassieke “goede radio stem” te hebben om als stemacteur aan de slag te gaan en klanten te trekken. 

 

Sterker nog; het is een voordeel tegenwoordig!

Gebruik jouw talent

Leer stemmen inspreken

 

“1, 2, 3, en…. actie!” Natuurlijk kan iedereen een stem inspreken, maar niet iedereen is per direct een goede stemacteur of een professionele voice-over en kan daarmee een lucratief inkomen verdienen.

 

Stemmen inspreken draait niet alleen om achter een microfoon plaatsnemen en een script opzeggen.

 

Een goede stemacteur weet met nuance zijn publiek te beïnvloeden. Hij is geloofwaardig, weet luisteraars te boeien, te raken en mee te nemen in zijn verhaal, zonder dat het saai wordt.

 

Een stemacteur kan met zijn stem makkelijk switchen tussen verschillende toonhoogtes, snelheden en weet hoe hij er gevoel in kan leggen.

 

Het woord stemacteur zegt het al: je kunt acteren met je stem. Je kunt een persoonlijkheid belichamen met enkel je stemgeluid en zet zo een geloofwaardige rol neer.

 

Stemacteren en daarvan je vak maken, kun je gelukkig leren! En wel op deze plek.

Hoe kun je professioneel stemacteur worden?

Als jij je stem optimaal weet te benutten, dan kun je o.a. via stemacteur audities opdrachten scoren en geld verdienen. WEL is het makkelijk om vooraf tips en tricks te horen van een professional met veel ervaring.

Laat ik het zo zeggen: had ik het zelf maar gehad, toen ik jaren geleden besloot stemacteur te worden. Ik krijg nu wel eens vragen van beginners: “Hoe kom je nu in die wereld terecht? Wat zijn jouw tips voor stemacteren en om aan opdrachten te komen?”

 

Dit soort gesprekken hebben mij aan het denken gezet en hebben mij doen besluiten om een laagdrempelige, maar professionele stemacteur cursus te maken. Mijn kennis, ervaring en lessen heb ik gebundeld in deze Voice-Over Basis Workshop, zodat jij leert om stemmen in te spreken én hoe jij er geld mee kunt verdienen en aan je eerste klanten komt.

Hoe dan?

Inhoud workshops

Voice-Over Basis Workshop

 

Deze online cursus "stemacteur worden" is speciaal ontwikkeld. Tijdens de workshop stemacteren leer je in 30 dagen tijd de kneepjes van het voice-over vak. Je komt er niet alleen achter hoe je jouw stem gebruikt, maar je leert ook de zakelijke kant van het vak. Hoe je bijvoorbeeld aan klanten komt.

 

Hoe start jij jouw voice-over carrière? En je ontdekt de waardevolle lessen die ik in mijn carrière heb geleerd heb geleerd.

 

Tijdens deze workshop leer je:
 

 • hoe je stemacteur en voice-over wordt

 • wat de mogelijkheden zijn en wat het bereik is van jouw stem

 • alles wat jij moet weten over stem- en opnametechnieken

 • hoe je een voice-over script ontleed

 • hoe je alles uit een stemacteur auditie haalt

 • wat gangbare verdiensten zijn

 • hoe je jouw stembanden goed houdt met het “Stembanden Onderhoudsplan”

 • hoe je aan klanten komt en deze behoudt

 • heel veel verschillende oefeningen

 

Je wordt begeleid door je online coach en hebt alle ruimte om je voice-over vragen te stellen in de Q&A.

 

 

Het maakt niet uit of:

 • Je nog geen ervaring hebt met stemacteren

 • Je nog geen opdrachten of klanten hebt

Geen probleem!

 

Hoe ziet de Voice-Over

Basis Workshop eruit?

 

In 30 dagen leer jij stemacteren van een echte professional: Toos Smet. In deze snelle opleiding tot stemacteur leer je verschillende aspecten die nodig zijn om als goede professionele voice-over aan de slag te kunnen gaan. 

 

Het online traject bestaat uit een fijne combinatie van theorie en praktijk:
 

 • Online coaching: volg deze Voice-Over Basis Workshop vanuit huis, op het tijdstip dat voor jou uitkomt. Je kunt alle modules online volgen en krijgt online begeleiding van jouw stemcoach.

 

 • Uitleg: uitleg over stemtechnieken, goed stemacteren, je stem onderhouden en de zakelijke kant van het bestaan als professioneel stemacteur.

 

 • Opdrachten: ga direct met de theorie en de opdrachten aan de slag.

 

 • Video’s: bekijk de video’s met uitleg en theorie.

 

 • Audio voorbeelden: luister naar de audio voorbeelden.

 

 

Profiteer nu van 2 extra bonussen (TIJDELIJK):

 

Naast het online traject krijg je er twee mooie bonussen:

 

 1. Q&A videochat: stel al je voice-over en vragen over stemacteren in de live Q&A aan je stemacteur coach.

 2. V.O. Cadeautje (alleen bij de VIP Workshops)

Opnamestudio
Toos-Smet-Klaptoos-scaled.jpeg

Over de Voice-Over Coach

 

Het zou zomaar kunnen dat je m'n stem al vaker gehoord hebt. Bijvoorbeeld uit één van de vele radio- en televisiecommercials die ik in heb mogen inspreken voor onder andere C&A, Oh Green, X2O, Lunch Garden en andere winkels.

 

Mijn naam is Toos Smet en ik help jou om professioneel stemacteur te worden. Veel stemacteurs hebben grote dromen, maar weten niet waar ze moeten beginnen en hoe ze aan klanten kunnen komen.

 

Jaaaaaaren geleden stond ik in jouw schoenen, nam ik de stap en ging er helemaal voor. Achteraf gezien was het goed geweest om bepaalde zaken en wijze lessen al te weten. Die voorsprong bied ik jou nu in deze unieke online stemacteur workshop.

 

“Als je echt iets wilt in het leven, dan kun je alles.”


Vliegen we er samen in?

bottom of page