top of page

Over Jouw COACH

Toos-Smet-Klaptoos-scaled.jpeg

Over jouw Voice-Over Coach

Tijdens deze online stemacteur cursus zal ik je een maand lang begeleiden. Mijn naam is Toos Smet.

Leuk om kennis met je te maken!

 

Tijd om me wat beter te leren kennen? Dat is waarschijnlijk ook de reden dat je deze pagina hebt aangeklikt. Heb je mijn video op de homepagina al gezien? Het kan zijn dat m'n stem je bekend voorkomt! Al flink wat jaren ben ik als voice-over, stemacteur en presentatrice op radio en televisie te horen.

 

Radio DJ

 

Mijn eerste evaringen als voice-over beleefde ik bij VTM. In diezelfde periode rolde ik als bij toeval  de studio van Radio Expres in Antwerpen binnen, waar ze me onmiddellijk als vaste presentator in dienst namen. De micro(be) had me voorgoed te pakken. Na omzwervingen bij  Radio Contact, Family Radio  en Radio 2 Antwerpen,  kreeg ik primetime programma’s  bij Radio 2 nationaal. 

 

De Wensenkermis en Viva Vlaanderen zorgden begin jaren 2000 voor bijna een miljoen luisteraars! In 2005 liet ik de studio’s voor wat ze waren om in exotisch Brazilië gedurende 14 jaar een leuke B&B op het strand te runnen. Tegelijk verzorgde ik ook de social media-copywriting voor plaatselijke expats. Schrijven doe ik nu nog voornamelijk in mijn blog.


In 2019 keerde ik terug naar België en hervatte het stemmen- en radiowerk. 

Er zijn wat jaartjes bijgekomen, ja. En een rimpeltje hier en daar. Maar het enthousiasme en de inzet is nooit veranderd.

Mijn stem is voorlopig in elk geval niet van plan om aan haar leeftijd toe te geven. Ze is behoorlijk rekbaar en heeft een vrij neutrale klankkleur. Daardoor kan ze voor heel wat verschillende projecten ingezet worden.

Spelen en werken met mijn stem is mijn passie.

werk ook als stemacteur & voice-over

 

Zo’n 25 jaar geleden breidde ik mijn werkveld uit. Ik besloot mijn stem ook aan andere bedrijven te verlenen en begon met het inspreken van onder andere commercials. Van het een kwam het ander en als voice-over en stemacteur heb ik sindsdien ontelbare radio- en televisiecommercials en bedrijfsfilms ingesproken.

 

M'n audiostudio voelt inmiddels als een tweede thuis. Met alle plezier ga ik elke keer weer de uitdaging aan om met mijn stem de boodschap van mooie merken te verwoorden.

 

Dat heeft geresulteerd in een fijne lijst met mooie merken waar ik mijn stem aan heb mogen verbinden, als HEMA, C&A, Lunch Garder, Oh Green en vele anderen.

 

 

Jouw stemacteur & voice-over carrière

 

Heb jij ook altijd al gedroomd van een carrière in de stemmenwereld? Krijg je regelmatig complimenten over je stem en wil je graag stemacteur worden?

 

 

Als online stemacteur coach begeleid ik naast mijn radio en stemacteur werk aanstormende talenten in een online traject van 30 dagen en leer ik ze in mijn basis voice-over workshop de kneepjes van het vak. Ik deel mijn kennis en ervaring en stoom je in een maand klaar voor je nieuwe baan als stemacteur.

 

De focus in deze cursus ligt op stemacteren en alles wat erbij komt kijken om als stemacteur en voice-over aan de slag te gaan, zodat jij goed voorbereid het werkveld betreedt. Ik coach je stem, vertel je over de valkuilen van deze wereld, leer je een script te lezen, audities voor te bereiden en hoe je aan je eerste klanten komt.

 

En het makkelijkste van dit alles is dat je dit gewoon vanuit huis kunt leren! De cursus vindt namelijk online plaats, waardoor je voor een groot deel zelf kunt bepalen waar en wanneer je de cursus volgt. Naast theorie, tips en tricks en de nodige oefeningen, is het mogelijk om extra persoonlijke begeleiding van mij te krijgen. Ik help graag op weg in dit mooie werkveld.

 

Gaan we samen aan de slag?

bottom of page